Kedves Olvasóink, Követőink!

Melk Hagelslag képe a Pixabay -en.

Az általunk csak Korona-blogként emlegetett, a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos tudományos eredményeket figyelő weboldalunk egy új fejezethez ért.

A blog elindításakor, 2020. március 23-án még nem tudtuk, mire számíthatunk a járvánnyal kapcsolatban, de magunknak már akkor úgy fogalmaztuk meg a célt: addig fogjuk figyelni és posztolni az eredményeket, tudományos háttérrel rendelkező híreket, amíg erre szükség lesz.

Az elmúlt bő egy évben 1232 posztot tettünk közzé, a posztokban összesen 150.163 szót írtunk le. 7.139 látogatónk volt, akik 17.497 oldalt tekintettek meg.

Most viszont eljutottunk abba a fázisba, hogy a szükség kérdését újra kell gondoljuk. Arra jutottunk:

A napi rendszerességű posztolást
2021. május 1-től abbahagyjuk.

Mára a tudományos eredmények egyre gyakrabban jelennek meg szakcikkek, folyóiratban megjelenő közlemények formájában magyar nyelven is. Így a weboldalakon megjelenő, tudományos hátterű hírek figyelésére már nincs akkora szükség, mint a járvány megjelenésekor uralkodó információs zűrzavarban volt. Kiváló magyar szakemberek által üzemeltetett, bárki számára hozzáférhető szakirodalmi válogatások, magyarázatok olvashatók már különböző platformokon.

Ajánljuk pl. Dobson Szabolcs Koronavírus vakcináció – szakirodalmi tallózó facebook csoportját, Kemenesi Gábor és a pécsi virológusok tudományos facebook oldalát (Virológia Pécs). Érdemes követni a facebook KOVIdők oldalát, és a hozzá tartozó csoportot is. Rendkívül hasznos munkát végeznek a COVID1001 tagjai is, akik válogatott, nagyon fontos külföldi szakirodalmi közleményeket fordítanak magyarra, és alapos összefoglalókat lehet olvasni pl. a Qubit oldalain is.

A Korona-blog nem fog eltűnni, bár az eddigi rendszeres napi hírfigyelést, posztolást abbahagyjuk, az oldalt továbbra is fenntartjuk. Továbbra is szeretnénk felhívni a figyelmet az új, frissen publikált szakirodalom megjelenésére, népszerűsíteni pl. a COVID1001 csapat fordításait, a napi járványügyi statisztika grafikonja is frissülni fog.

És, persze, továbbra is figyelünk! Amint nagy szenzáció, felfedezés, esetleg a járvány nagymértékű változása ezt indokolttá teszi, újrakezdjük a rendszeres posztolást.

Köszönjük az aktivitást és a figyelmet!

Kedves Olvasóink, Követőink!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.