Az angol mutánst keresték Kaliforniában, újat találtak helyette [CAL.20C]

Az angliai és dél-afrikai koronavírus-variáns megjelenése, valamint behurcolásának gondolata természetesen a kaliforniai járványügyi szakembereket is aggasztotta, ezért az ezekről szóló első tudósítások után elkezdték ilyen irányban tesztelni a helyi mintákat.

Az eredmény azonban őket is meglepte, ugyanis AZ ANGLIAI VARIÁNS HELYETT OLYAT TALÁLTAK, AMIRE NEM IGAZÁN SZÁMÍTOTTAK: EGY ÚJ, EDDIG ISMERETLEN MUTÁNS KORONAVÍRUS-VARIÁNST, ami jelenleg az új esetek feléért felelős Kaliforniában. A CAL.20C-nek elnevezett vírusvariáns lehet az oka a Dél-Kaliforniában, Los Angeles megyében, januárban tapasztalt kiugróan magas halálozási mutatóknak. Ez azért is figyelemre méltó, mert Kalifornia, annak is ez a része eddig viszonylag jó mutatókkal rendelkezett, okkal feltételezhető tehát, hogy az új mutáns vírus okozza a megugró esetszámokat és mortalitást. 

Index.hu, megjelent: 2021. február 5.

Hivatkozott szakirodalom:

Zhang, W., Davis, B. D., Chen, S. S., Sincuir Martinez, J. M., Plummer, J. T., & Vail, E. (2021). Emergence of a Novel SARS-CoV-2 Variant in Southern California. JAMA, 325(13), 1324–1326. https://doi.org/10.1001/jama.2021.1612

Cal.20.C (California). (2021). GVN. forrás https://gvn.org/covid-19/california-variant/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.