A vakcina-nacionalizmus csak elhúzza a járványt, önuralom kellene a világ vezetőitől

Mikor viselkedik helyesen egy politikus? Ha mindent elkövet annak érdekében, hogy országának polgárai mindenkinél előbb kapják meg a koronavírus-vakcinát? Vagy akkor, ha az oltások egy részét továbbadja a fejlődő országokban élő veszélyeztetett, de nincstelen emberek millióinak? A kérdésre adott válaszoktól dollármilliárdok és emberéletek százezrei függenek.

forrás: hvg360, megjelent: 2020. november 11.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által meghirdetett Covid–19 Global Access (COVAX) kezdeményezés lényege, hogy a világ országai pénzügyi hozzájárulással támogatják, hogy minden ország legalább a lakosság leginkább veszélyeztetett húsz százalékának immunizálására elegendő vakcinát kapjon az első körben.

COVAX: Working for global equitable access to COVID-19 vaccines. (2020). Elérés 2020. november 12., forrás https://www.who.int/initiatives/act-accelerator/covax

Hivatkozott szakcikk:

Hafner, M., Yerushalmi, E., Fays, C., Dufresne, E., & Van Stolk, C. (2020). COVID-19 and the cost of vaccine nationalism. https://www.rand.org/pubs/research_reports/RRA769-1.html

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .