Célegyenesben a magyarországi lélegeztetőgép-gyártás

A koronavírus-fertőzés egyik legsúlyosabb következménye a légzési elégtelenség. A kritikus állapotban lévő betegek akár több hétig is lélegeztetőgépre kerülnek. A magyar fejlesztésű és gyártású lélegeztetőgépet Covid–19-re optimalizálják. 

“A klinikai vizsgálatok lezárultak, az eredmények várakozáson felüliek, már csak a sorozatgyártáshoz szükséges hatósági, valamint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyére várunk” – foglalta össze a hazai fejlesztésű léllegeztetőgép aktuális helyzetét a Femtonics Kft. munkatársa, Fűtő Veronika projektmenedzser.

A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatja. A fejlesztést a Semmelweis Egyetem Orvosszakmai vezetése, a Semmelweis Egyetem ÁOK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája, valamint a Femtonics Kft. végezte. 

Március végére készült el az első működő prototípusa, és április óta vár a szabadalmaztatásra. A gépet közel három hónapja tesztelik a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján. A beállított paramétereket pontosan és megbízhatóan teljesíti az eszköz, riasztási és betegbiztonsági funkciói pedig megfelelőek, így bevonhatóvá válik a lélegeztetésre szoruló betegek kezelésébe – olvasható a vizsgálatba bevont orvosszakértők álláspontja a közleményben.

forrás: Index Tech-Tudomány, megjelent: 2020.09.21.
forrás: https://femtonics.eu/luca-lelegeztetogep/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.