Meglepő, mi jósolhatja meg előre a koronavírus-gócpontokat (az emésztőrendszert érintő tünetekre való internetes keresések száma)

Az emésztőrendszert érintő tünetekre való internetes keresések számából következtetni lehet rá, hogy hetekkel később hol ugorhat meg a koronavírusos fertőzöttek száma – jutott erre a Massachusets General Hospital, akik a Clinical Gastroenterology and Hepatology szaklapban publikálták eredményeiket.

A bostoni központi kórház kutatói idén január 20-április 20 közti időszakban vizsgálták az ízlelés és étvágy elvesztésével, valamint hasmenéssel kapcsolatos keresések alakulását, illetve a fertőzöttek számát tizenöt államban a Google Trendek segítségével. Vizsgálatuk szerint a legtöbb fertőzöttel rendelkező New York, New Jersey, Kalifornia, Massachusets és Illinois államok esetében egyértelmű összefüggés volt a keresések, illetve az esetszámok növekedése közt. A fent említett államokban a keresések megugrása után 3-4 héttel a járvány is felfutott.

forrás: 24.hu, megjelent: 2020.09.14.

A Google, Www, Online Keresés, Keresés, Weblap, Webcím
forrás: Pixabay

Hivatkozott szakcikk:

Ahmad, I., Flanagan, R., & Staller, K. (2020). Increased Internet Search Interest for GI Symptoms May Predict COVID-19 Cases in U.S. Hotspots. Clinical Gastroenterology and Hepatology, 0(0). https://doi.org/10.1016/j.cgh.2020.06.058

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.