Sikeresen tesztelték embereken a brit koronavírus-vakcinát

A kísérleti alanyoknál kialakította a vírussal szembeni védelmet az Oxford Egyetem és az AstraZeneca közös fejlesztésében készülő oltóanyaga.

Biztonságosnak és hatékonynak tűnik az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyártó által fejlesztett koronavírus-vakcina – írja a BBC, az eredmények a lap szerint biztatóak. Hozzáteszik, következő lépésként a nagyobb volumenű tesztekkel erősítik majd a most kapott eredményeket.

Az Oxfordi Egyetem és a cég által közösen fejlesztett vakcináról szóló jelentést hétfőn közölte a Lancet nevű tudományos folyóirat. E szerint 1077 személyen próbálták ki a vakcinát, akik immunrendszere az oltás után el is kezdte a vírus elleni antitestek termelését. Enyhe mellékhatásként 70 százaléknál jelentkezett láz vagy fejfájás.

forrás: hvg.hu, megjelent: 2020.07.20.

Kapcsolódó anyagok, szakirodalom

Bar-Zeev, N., & Moss, W. J. (2020). Encouraging results from phase 1/2 COVID-19 vaccine trials. The Lancet, 0(0). https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)31611-1

Gallagher, J. (2020, július 20). Oxford coronavirus vaccine triggers immune response. BBC News. https://www.bbc.com/news/uk-53469839

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.