Gyorsabban fertőző vírusmutáció jelenhetett meg Amerikában

Az új koronavírus mutálódott, elképzelhető, hogy ezzel a korábbiaknál fertőzőbbé vált – fogalmazott Anthony Fauci, az Egyesült Államok járványügyi főtanácsadója, az allergiával és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet igazgatója a JAMA-nak (Journal of the American Medical Association) adott, a folyóirat YouTube csatornáján csütörtökön megjelent interjúban.

Fauci idézte a Cell folyóiratban július 2-án megjelent tanulmány eredményeit, valamint a floridai Scrips Research virulógusainak kutatásait. Ezek szerint a D614G néven izolált vírusváltozat egy olyan mutáció, amely révén a kórokozó gyorsabban replikálja önmagát, és ez magasabb vírusdózisokat eredményezhet.

„Úgy tűnk, a vírus jobban szaporodik és talán gyorsabban is terjedhet” – fogalmazott Fauci, aki szerint ennek megerősítése még további kutatások feladata.

forrás: Qubit, megjelent: 2020.07.03.

Kapcsolódó szakirodalom:

Korber B, Fischer WM, Gnanakaran S, Yoon H, Theiler J, Abfalterer W, és mtsai. Tracking changes in SARS-CoV-2 Spike: evidence that D614G increases infectivity of the COVID-19 virus. Cell. 2020. július 2. DOI: https://doi.org/10.1016/j.cell.2020.06.043

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.