Covid Economics — új digitális folyóirat

A londoni Centre for Economic Policy Research (CEPR) (Gazdaságpolitikai Kutatóközpont) független, non-profit szervezetként 1983-ban kezdte meg működését azzal a céllal, hogy elősegítse a gazdaságpolitikai döntéshozatal magas színvonalra emelését a releváns gazdasági kutatások előmozdításával és a kutatási eredmények nemzetközi szinten való ismertetésével.

A CEPR ingyenesen letölthető online kiadványát a „Covid Economics, Vetted and Real-Time Papers” (a COVID gazdaságtanával foglalkozó előzetesen lektorált és valós idejű cikkeket tartalmazó) digitális folyóiratot 2020 márciusában indították el az aktuális járványhelyzet gazdaságtani vonatkozásainak gyors közreadására. A Covid Economics szilárd elméleti síkon és empirikus evidencián alapuló vizsgálatokról ad tájékoztatást.

Tevékenységének három speciális szempontja:

  1. a kutatásokat valós időben mutatja be, mivel a beadott anyagok kiértékelése 48 órán belül megtörténik, és ezt követően néhány napon belül sor kerülhet az online megjelentetésre
  2. a tanulmányokat minőség és relevancia szempontjából a szerkesztők értékelik, és erről egyszeri döntést hoznak
  3. a cikkek preprint (nyomtatás előtti) dokumentumoknak számítanak, így a copyright-tal rendelkező szerzők ezeket a továbbiakban is benyújthatják lektorált példányokként az előzetesen megadott jegyzékben szereplő neves folyóiratokhoz

A gyorsan időzített lektorálási eljárás célja, hogy a Covid Economics a járvánnyal összefüggő gazdasági helyzetről a már folyamatban lévő magas szintű kutatásokhoz is hiteles forrásként szolgálhasson.

Az elfogadott cikkeket kiadásokba rendezik, melyek periodicitása nincs előre meghatározva, mivel ez a beérkezett dokumentumok számától függ.

A CEPR-rel kapcsolatban álló társult kutatók az itt megjelent cikkeiket a CEPR Discussion Paper (Gazdasági Vitasorozatban) is megjelentethetik.

forrás: https://cepr.org/sites/default/files/CovidEconomics35.pdf

Forrás:

Covid economics: vetted and real time papers, Centre for Economic Policy Research, 2020
https://cepr.org/about-cepr

https://cepr.org/content/covid-economics-vetted-and-real-time-papers-0#block-block-9

fordította: Zelenkáné Lux Lilla

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.